Un produs Blogger.
RSS

Pachet DB: 31 august 2012


Pachetul zilei de astazi a fost pregatit de catre vio!

Gandul Zilei:
"Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat .... "(1Tim.6:12)

Meditatia Zilei:
Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat .... (1Tim.6:12)
Ducem multe lupte in viata. Nu stiu ce lupte duci tu, insa Cuvantul Vietii ne arata ca una singura e lupta cea buna. Aceea a credintei in Hristos. 
Prin analogie, celelalte lupte pe care le-am putea purta sunt rele. De fapt, toate luptele rele se reduc la una singura: lupta pentru afirmarea de sine . Poti cauta sa-ti cladesti eul prin castigarea unei reputatii bune intr-un anumit domeniu, prin cladirea unei cariere de succes, prin acumularea de bogatii materiale...lupte prin care sa te afirmi. MInciuna diavolului este ca, aparent, aceste lupte nu sunt deloc rele in ele insele. 
Care este lupta ta? Ca vrei, ca nu vrei, ca recunosti sau nu, tu duci o lupta. Este aceasta lupta cea buna a credintei? Te-ai inscris in armata lui Hristos? Ai apucat mantuirea Lui, prin credinta? Daca da, inrolarea nu este optionala. 
Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste. (2Tim.2:4)
A fi un luptator sub steagul biruitor al lui Dumnezeu nu e un lucru de apucat. Pericolul este sa ne incurcam cu treburile vietii, si astfel sa nu fim placuti lui Dumnezeu. Care sunt treburile vietii care te impiedica pe tine sa fii placut lui Dumnezeu? E afirmarea de sine lupta ta? Sau lupti pentru onoarea lui Dumnezeu, lupti sa apuci viata vesnica la care ai fost si tu chemat? lupti pentru largirea imparatiei Lui Dumnezeu in tine si in jurul tau? 
Toti stim ca a fi un soldat implica multa disciplina. La nivel spiritual e la fel. Rugaciunea si Cuvantul lui Dumnezeu sunt principalele noastre arme. Relatiile cu ceilalti ostasi, unitatea echipei din care facem parte tin tot de disciplina noastra spirituala. 
Pentru a placea celui ce ne-a inrolat in armata Sa biruitoare este necesar sa ne disciplinam, sa imbracam armura de lupta spirituala descrisa in Efeseni 6, trebuie sa nu ne incurcam cu treburile vietii, irosidu-ne timpul, resursele si energia in lupta afirmarii de sine. Altfel, vom abandona lupta cea buna a credintei, nefiind atunci decat niste dezertori care imbratiseaza compromisul, pacatul.
Sa ne lasam inspirati de Pavel, un vrednic ostas al lui Hristos, care la sfarsitul vietii a putut declara cu curaj :
"M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. (2Tim.4:7)"

Melodia Zilei:
Petra- The Battle belongs to the Lord
In heavenly armour we'll enter the land
The battle belongs to the Lord
No weapon that's fashioned against us shall stand
The battle belongs to the Lord.

We sing glory and honor
Power and strength to the Lord
(repeat)

The power of darkness comes in like a flood
The battle belongs to the Lord
He's raised up a standard, the power of His blood
The battle belongs to the Lord.

When your enemy presses in hard do not fear
The battle belongs to the Lord
Take courage my friend, your redemption is near
The battle belongs to the Lord.
Rugaciunea Zilnica: "Doamne, iarta-ne ca prea des ne irosim in luptele afirmarii de sine, in loc sa luptam lupta cea buna a credintei; iarta-ne ca prea des ne incurcam cu treburile vietii, nefiindu-ti Tie pe plac! Ajuta-ne sa ne disciplinam vietile si sa luptam lupta cea buna a credintei, plini de entuziasm si fara teama , in Numele Tau si prin puterea Ta!"
Multumim vio pentru pachetul de astazi!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: