Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 28 mar. 2012

Pachetul zilei a fost pregatit de ZuLLu!
Gandul zilei:
Invata de la luna sa nu te inspaimanti !

Meditatia zilei:
Cum reactionam in conditii de stres ?


Zilele acestea citeam in Scriptura despre Saul care la un moment dat se afla intr-o pozitie foarte inoportuna. Filistenii s-au adunat intr-un numar foarte mare "ca nisipul marii" ca sa se razboiasca cu cei din Israel. Israelitii la auzul acestei vesti au inceput sa fuga pe unde apucau si Saul din clipa in clipa se vedea din ce mai singur si din ce in ce mai nesigur.

Au existat cativa factori de stres care l-au determinat pe Saul sa ia o decizie proasta, una foarte proasta cu consecinte negative pentru viitorul lui.
In versetul 11 din 1 Samuel 13 gasim acesti factori de stres care au actionat asupra lui Saul:
poporul fugea de la Saul; Samuel intarzia; Filistenii erau pregatit de lupta la Micmas (20 de km departare de locul unde se afla Saul)
, iar in versetul 12 Saul ne spune ca vazand toate aceste lucruri era nepregatit, nu se rugase, nu gasise favoare din partea Domnului.

Din pacate Saul desi stia ca este nepregatit, stia ca nu este nici preot nici levit, a ales sa aduca acea ardere de tot. A ales solutia cea mai proasta, pentru ca n-avea voie sa aduca o ardere de tot, doar preotii avea voie sa faca lucrul asta, iar levitii doar in situatii speciale.
Samuel este atat de dur cu el si il acuza de faptul ca a pacatuit si ii dezvaluie faptul ca Domnul i-ar fi intarit domnia pe vecie, dar pentru ca a procedat gresit Saul a fost indepartat caci Domnul deja alese pe omul dupa inima lui, pe David.

Saul a trecut printr-un test dificil, sa se vada ce fel de imparat este, dar n-a luat nota de trecere la acest test. In viata noastra atatea teste sunt ingaduite de Domnul ca sa vada ce fel de copiii suntem noi, ca sa vada daca cu adevarat ne ridicam la inaltimea chemarii pe care am primit-o din partea Lui, dar de atatea ori picam aceste teste cu brio, pentru ca suntem nepregatiti (nu ne rugam, nu postim, nu veghem etc).

As dori ca Domnul Isus sa ne ajute pe toti ca in conditii de stres sa ne ajute sa luam decizii bune, care sa aiba efecte pozitive si nu negative asupra viitorului nostru.

Esti pregatit pentru test ? Faci fata cu brio factorilor de stres din jurul tau sau actionezi chiar daca esti nepregatit ?

Melodia zilei:
 Gabi Ilut - La capat de drum
E ușor să greșești
Fără voie să faci ce nu dorești,
E ușor să aluneci în jos de pe stânca pe care-ai urcat.

/: Ești în vale și-n sus privești cu dor
Vârful să-l mai atingi nu pare ușor,
E noapte acum, e totul în scrum
La capăt de drum.. :/

E ușor să renunți,
Fără luptă cad astăzi tot mai mulți,
Însă liniște n-ai și rămas ești în drum urmărit de păcat.

/: Vina trebuie s-o mărturisești
Dacă vrei pace-n suflet iar să primești,
Credința ți-e scut, curajul avut
Nu-i încă pierdut. :/

Este greu să îneci
Lacrimile ce-ți curg șuvoaie reci,
Lasă sufletul liber să spună cât îți pare de rău.

/: Fața ta iarăși se va lumina,
Dumnezeu ca pe-un fiu de va-mbrățișa,
Ridică-te-acum din praful de scrum,
La capăt de drum. :/

Rugaciunea zilei:
Tata da-ne putere sa luminam intunericul din jurul nostru, da-ne putere sa nu ne temem de pericolele din jurul nostru, da-ne putere sa mergem inainte indiferent ce-am intampina stiind ca tinta esti Tu. Iti multumim ca ne vei ajuta !


Multumim ZuLLu pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: